Wat is goed kussen voor nekklachten waar op letten?

goed kussen voor nekklachten

Last van nekklachten? Misschien eens naar je hoofdkussen kijken. Maar wat is een goed kussen om nekklachten te voorkomen. Moet je op zoek naar een speciaal orthopedisch hoofdkussen. Of heb je juist een kussen nodig met een speciale hoofdsteun. Het aanbod van hoofdkussens is erg groot. Ook de prijzen verschillen sterk. Zijn alleen de dure kussens goed om van de nekklachten af te komen?

More...

Last van nekklachten na het slapen?

Als je juist na het wakker worden laste hebt va je nekklachten is het goed om eens naar je hoofdkussen te kijken. Misschien dat je hoofd tijdens het slapen niet de juiste ondersteuning krijgt. Hierdoor kan je nek in een rare stand komen te staan. Dit kan de pijnlijke klachten veroorzaken.

​Deze “verkeerde stand” van de nek tijdens te slapen kan worden veroorzaakt door je hoofdkussen. Zowel bij een te dik hoofdkussen als een te dun hoofdkussen kun je klachten krijgen. Met een te dun of te slap kussen kan je hoofd teveel wegzakken. Waardoor spanning op de nek komt te staan.

Bij een te hard of te dik kussen kan het hoofd te hoog komen te liggen ten opzichte van je lichaam.

Vaak worden nekklachten ook veroorzaakt door een verkeerde houding tijdens het werk. Of is het een gevolg van veel stress. Heb je last van acute nekklachten, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut. Zij kunnen je dan ook verder adviseren. Ook over een goed kussen voor nekklachten.

Wat is goed kussen voor nekklachten?​

Voor een goede nachtrust heb je de juiste ondersteuning nodig. Ook je hoofd moet een goede ondersteuning hebben. Het kussen moet de juiste dikte en hardheid hebben. Het kussen moet de juiste steun geven aan de nekwervels en voorkomen dat er druk komt te staan op de nekwervels.

Deze precieze afstemming maakt het lastig om in de winkel een nieuw hoofdkussen te kiezen. Natuurlijk kun je in veel winkels even proefliggen. Hierbij verschillende kussens uitproberen. Maar kies je in de winkel wel voor jouw favoriete houding.

goed kussen

Consumenten worden in de winkel overgehaald om ook de duurdere hoofdkussens te proberen. Het hoofdkussen dat net iets duurder is zou ook weer veel beter zijn. Of is net in de aanbieding. Je wilt toch niet op je gezondheid bezuinigen? Het zou mooi zijn als je een hoofdkussen ook thuis zou kunnen proberen. Soms is dit wel mogelijk. Vraag eens naar deze mogelijkheid. Of kijk op de sites van de verschillende aanbieders. Heb zelf online een kussen gekocht dat ik 14 dagen kan proberen. Ik kan 14 dagen proefslapen.

Wat is juiste dikte van hoofdkussen

De dikte van het hoofdkussen is erg bepalend voor de ondersteuning van je nekwervels. Deze dikte moet juist gekozen worden. Om een goede keuze te kunnen maken moet je ook kijken naar de volgende punten:


  • breedte van de schouders, Consumenten met brede schouders hebben vaker een dikker hoofdkussen nodig.
  • hoever je schouder wegzakt in je matras

Je kunt matrassen van verschillende materialen kopen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de hardheid van een matras zak je dieper of minder diep weg in het matras. Hoe dieper je met je schouder in het matras wegzakt, hoe dunner het hoofdkussen kan zijn.

Dikte van kussen zelf aanpassen?

Je kunt ook kussens kopen die jezelf in dikte kan aanpassen. Hierbij loop je geen risico dat het kussen te dun of te dik is. Gewoon even aanpassen. Bij een Aquasoft Pillow vul je het kussen gewoon met wat extra water als deze te dun is. Voelt het kussen net iets te dik aan? Dan even wat water laten weglopen.

Deze Aquasoft Pillow wordt verkocht door PillowPerfect.​Zin of onzin van Orthopedisch kussen

Zoals aangegeven wijzen veel verkopers op de voordelen van een orthopedisch kussen. Een kussen met een geïntegreerde hoofdrol die een goede ondersteuning geeft. Of een kussen van traagschuim die zich vormt naar je hoofd.

Alleen tijdens onze slaap veranderen we vaak van houding. Het hoofdkussen moet in deze verschillende houdingen de juiste ondersteuning bieden. Daarbij kan het voorkomen dat de geïntegreerde nekrol tijdens de nacht als lastig wordt ervaren.

De meningen over deze orthopedische kussens zijn erg verschillend. Vele gehoorde klachten zijn dat deze kussens hard zijn en niet fijn liggen.

Let ook de ventilatie bij hoofdkussen​

Als je een nieuwe hoofdkussen gaat kopen moet je ook letten op de wasbaarheid en de ventilatie. Als je snel transpireert, is het belangrijk dat het kussen dit vocht goed kan afvoeren. Zodat je niet wakker wordt van een doorweekt hoofdkussen.

Verschillende leveranciers hebben verschillende oplossingen voor de ventilatie bij het hoofdkussen. Ook is niet ieder materiaal even geschikt als je snel transpireert. Vraag de winkel hierover ook een advies te geven.​

Meer informatie van Matras en Bed

Spray tegen huisstofmijt voor extra reiniging
Bij het reinigen van matrassen kun je ook een spray tegen huisstofmijt gebruiken. Tegen de vervelende organismen die in het matras zitten. Huisstofmijt leeft van de huidschilfers en heeft een perfect leefklimaat in donker en vochtige matrassen. Welke spray kun je kopen tegen huisstofmijt. Kun je deze zelf gebruiken of heb je professionele hulp nodig?
Je matras reinigen bij stomerij waarop letten?
Je hebt vlekken op je matras. Je wilt dit matras laten reinigen. Maar dit liever niet zelf doen. Kan je een matras laten reinigen bij een stomerij? Maar hoe krijg je het matras dan bij een stomerij en welke behandelingen zijn er mogelijk. Kun je alleen een matras laten reinigen of ook een complete boxspring? Wat zijn de mogelijkheden bij matras reinigen en waarom is dit noodzakelijk.
Hoe kies je het juiste bed?
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Een nacht slecht slapen kan je nog wel aan, als het meerdere nachten achter elkaar niet goed lukt ga je dat al snel merken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je alerter, vrolijker en energieker voelt. Er zijn meerdere redenen waarom je niet goed zou kunnen slapen. Ziekte, stress of een slecht bed zijn maar een aantal voorbeelden.

De informatie over goed kussen voor nekklachten op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 14 juli 2019)