Hoe kies je het juiste bed?

hoe kies je het bed

​Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk.Misschien tijd voor een nieuw bed of matras. Maar hoe kies je het juiste bed?

Een nacht slecht slapen kan je nog wel aan, als het meerdere nachten achter elkaar niet goed lukt ga je dat al snel merken.

More...

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je alerter, vrolijker en energieker voelt. Er zijn meerdere redenen waarom je niet goed zou kunnen slapen.

​Ziekte, stress of een slecht bed zijn maar een aantal voorbeelden. Vooral dat laatste is zeer belangrijk. Hoe goed je je ook voelt, met een slecht bed zal slapen nooit echt goed gaan. Het is dus ook belangrijk om te weten hoe je een voor jou goed bed kunt vinden.

Hoe kies je een goed bed - welk bedbodem ?

Een bed is meestal uit twee onderdelen opgebouwd, een bedbodem en een matras. Er zijn veel verschillende bedbodems op de markt, met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Je kan onder andere kiezen voor:

  • Spiraal bedbodem: Deze is gemaakt van staal, de staaldraden zijn gespannen en gevlochten binnen de frame. Deze bodem is heel stevig maar biedt ergonomisch vrij weinig.
  • Lattenbodem: Dit is een bodem met houten of kunststof latten binnen een houten frame. De standaard lattenbodems worden geleverd met 28 latten, maar er zijn ook versies met 42 latten op de markt. Een goede lattenbodem kan voor een goede houding zorgen.
  • Schotelbodem: Een schotelbodem kan een goede gewichtsverdeling bieden en werkt ergonomisch ook goed. Hierbij geldt hoe meer schotels hoe beter het gewicht verdeeld kan worden.
  • Boxspring bodem: Dit is een met stof beklede bodem op een stalen of houten frame. In deze bodem zitten veel veren die zorgen voor een goede gewichtsverdeling. Boven op de beklede bodem komt nog de matras.
hoe kies je het juiste bed

Welk soort matras moet ik erbij nemen?

Een goed matras is minstens zo belangrijk als een goede bedbodem. Een aantal belangrijke criteria voor een goed matras zijn hardheid, isolatie, vochtregulatie en duurzaamheid. De meest gekozen matrassen zijn:

  • Koudschuim: Dit is een matras die erg veerkrachtig is en dus ook een redelijk goede ondersteuning biedt. Het grootste voordelen aan deze matras is dat het zeer goed ventileert en ademt.
  • Latexmatrassen: Deze matrassen bieden ook een redelijk goede ondersteuning maar ventileren niet goed, waardoor deze matrassen relatief warm worden waardoor het comfort omlaag gaat.
  • Traagschuim: Deze matras vormt zich naar het lichaam van de gebruiker, hierdoor ontstaan er geen drukpunten die de slaap kunnen verstoren. Het comfort van zulke matrassen is erg hoog.
  • Binnenveringsmatrassen: Deze matrassen bevatten stalen veren die met elkaar verbonden zijn, de soepelheid is afhankelijk van de dikte van het staaldraad. Ook hebben ze een redelijk goed comfort.

Meer informatie van Matras en Bed

Spray tegen huisstofmijt voor extra reiniging
Bij het reinigen van matrassen kun je ook een spray tegen huisstofmijt gebruiken. Tegen de vervelende organismen die in het matras zitten. Huisstofmijt leeft van de huidschilfers en heeft een perfect leefklimaat in donker en vochtige matrassen. Welke spray kun je kopen tegen huisstofmijt. Kun je deze zelf gebruiken of heb je professionele hulp nodig?
Je matras reinigen bij stomerij waarop letten?
Je hebt vlekken op je matras. Je wilt dit matras laten reinigen. Maar dit liever niet zelf doen. Kan je een matras laten reinigen bij een stomerij? Maar hoe krijg je het matras dan bij een stomerij en welke behandelingen zijn er mogelijk. Kun je alleen een matras laten reinigen of ook een complete boxspring? Wat zijn de mogelijkheden bij matras reinigen en waarom is dit noodzakelijk.
Hoe kies je het juiste bed?
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Een nacht slecht slapen kan je nog wel aan, als het meerdere nachten achter elkaar niet goed lukt ga je dat al snel merken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je alerter, vrolijker en energieker voelt. Er zijn meerdere redenen waarom je niet goed zou kunnen slapen. Ziekte, stress of een slecht bed zijn maar een aantal voorbeelden.

De informatie over ​Hoe kies je het juiste bed op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 7 juli 2019)