Kussen voor zijslaper waarop moet je letten? Duur kussen nodig?

kussen voor zijslaper

Op zoek naar een nieuw hoofdkussen. Maar het aanbod van verschillende kussens is groot. Waarop moet je letten bij kussen voor zijslaper? Is er een specifiek kussen voor een zijslaper? Of kun je volstaand met een standaard hoofdkussen. Veel vragen bij een product dat je toch dagelijks gebruikt. In dit artikel meer over een kussen voor zijslapers.

More...

Speciaal kussen voor zijslaper?

Je hebt natuurlijke eigen voorkeur bij het slapen gaan. De één kiest voor het slapen op de rug terwijl de ander kiest voor de zij positie. En iedere nacht draaien we zeer frequent. We slapen nooit in een standaard houding. Per nacht draaien we zeer vaak. Al verschilt dit aantal keer per persoon. Toch zijn er specifieke kussens per slaaphouding.


Is je voorkeur om op de zij te slapen. Kies dan ook voor een kussen voor een zijslaper. Een kussen dat voldoende steun geeft. Een kussen dat ervoor zorgt dat je hoofd de juiste positie heeft ten opzicht van de rest van je lichaam. Bij een zijslaper kan het kussen hoger zijn dan voor iemand die op de buik slaapt.


Als je kiest voor een te slap of te dun kussen kan je klachten krijgen. Het hoofd wordt dan onvoldoende ondersteund. Waardoor je last kan krijgen van spierspanning of beknellingen. Een kussen van de juiste dikte is dus belangrijk.Waarop letten kiezen kussen zijslaper?

  • Hardheid van je matras
  • Je lichaamsbouw
  • Persoonlijke voorkeuren materiaal en hardheid kussen

Keuze kussens voor Zijslaper op Bol.com

​Ik heb ook even gekeken naar het aanbod van kussens voor zijslapers op de site van Bol.com. De online winkel heeft namelijk een groot aanbod van hoofdkussens.

Bij Bol.com kun je aangeven voor welke type slaper je een hoofdkussen zoekt. In dit geval kies ik dus voor zijslaper. Het zoekresultaat bestaat uit meer dan 150 hoofdkussens. De prijzen lopen zeer uiteen. Vanaf iets meer dan 12 euro tot en met bedragen van ruim 150 euro.

De getoonde selectie van kussens voor zijslaper kan ik verder filteren op de volgende onderwerpen:

Bezoek de site van Bol.com voor het actuele aanbod van kussens voor zijslaper en de actuele prijzen.

Kussen voor zijslaper op Pillowperfect

Pillowperfect is een site van Luuk een fysiotherapeut. Hij is gespecialiseerd in slaap en oplossen van nekpijnklachten. In zijn praktijk krijgt hij vaak vragen over hoofdkussens. Welk hoofdkussen hij zou adviseren en waarop je moet letten.

Op Pillowperfect vindt je achtergrond informatie over de verschillende hoofdkussens. Naast de tekst op de site kun je ook verschillende filmpjes raadplegen. Dit zijn korte maar informatieve filmpjes. Wel zo makkelijk. Op de site kun je ook een nieuw hoofdkussen aanschaffen.


In de webshop van Pillowperfect een persoonlijke selectie van hoofdkussens. Deze worden direct ingekocht bij de fabrikant. Op dit moment kun je het Aquasoft pillow kopen. Een hoofdkussen met een uniek watercompartiment. Hiermee kan je de hoogte en stevigheid volledig naar wens is in te stellen. Je hoofd, nek en schouder krijgen precies de juiste ondersteuning.


heb zelf een Aquasoft pillow aangeschaft. Het aankoop proces op de site is duidelijk en eenvoudig. Pillowperfect geeft aan dagelijks te verzenden. Binnen één werkdag wordt het nieuwe hoofdkussen geleverd. Ben erg benieuwd hoe dit kussen gaat bevallen. En hoe eenvoudig het kussen te vullen is met het water.

Meer informatie van Matras en Bed

Spray tegen huisstofmijt voor extra reiniging
Bij het reinigen van matrassen kun je ook een spray tegen huisstofmijt gebruiken. Tegen de vervelende organismen die in het matras zitten. Huisstofmijt leeft van de huidschilfers en heeft een perfect leefklimaat in donker en vochtige matrassen. Welke spray kun je kopen tegen huisstofmijt. Kun je deze zelf gebruiken of heb je professionele hulp nodig?
Je matras reinigen bij stomerij waarop letten?
Je hebt vlekken op je matras. Je wilt dit matras laten reinigen. Maar dit liever niet zelf doen. Kan je een matras laten reinigen bij een stomerij? Maar hoe krijg je het matras dan bij een stomerij en welke behandelingen zijn er mogelijk. Kun je alleen een matras laten reinigen of ook een complete boxspring? Wat zijn de mogelijkheden bij matras reinigen en waarom is dit noodzakelijk.
Hoe kies je het juiste bed?
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Een nacht slecht slapen kan je nog wel aan, als het meerdere nachten achter elkaar niet goed lukt ga je dat al snel merken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je alerter, vrolijker en energieker voelt. Er zijn meerdere redenen waarom je niet goed zou kunnen slapen. Ziekte, stress of een slecht bed zijn maar een aantal voorbeelden.

De informatie over kussen voor zijslaper op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 14 juli 2019)