Je matras reinigen bij stomerij waarop letten?

matras reinigen stomerij

Je hebt vlekken op je matras. Je wilt dit matras laten reinigen. Maar dit liever niet zelf doen. Kan je een matras laten reinigen bij een stomerij? Maar hoe krijg je het matras dan bij een stomerij en welke behandelingen zijn er mogelijk. Kun je alleen een matras laten reinigen of ook een complete boxspring? Wat zijn de mogelijkheden bij matras reinigen en waarom is dit noodzakelijk.

Waarom matras reinigen?

Het matras is een voorwerp dat we zeer intensief gebruiken. Gemiddeld slaap je al gauw 7 tot 8 uur per dag. Tijdens het slapen transpireer je al gauw en verlies je ook huidschilfers. Het matras neemt dit grotendeels op. Dit trekt weer organismes zoals de huisstofmijt aan. Deze organismen kan je met het blote oog niet echt waarnemen. Het matras is de ideale plek voor huisstofmijt door vochtigheid en donkere omgeving.

Huisstofmijten voeden zich met de huidschilfers die we verliezen. De uitwerpselen van deze huisstofmijten bevatten een allergeen die allergische reacties kan veroorzaken en een goede nachtrust verstoren. Bijvoorbeeld benauwdheid, droge huid, jeuk, niezen of tranende ogen.

Toch besteden veel mensen maar weinig aandacht aan het reinigen van een matras. Ook al wordt het beddengoed vaak gewassen, ook het matras zal moeten worden gereinigd. Het reinigen van een matras kan essentieel zijn voor de gezondheid.

Maar zichtbare vlekken op het matras als gevolg van urine en bloed zijn ook vervelend. En een matrasbeschermer kan niet altijd alle vlekken voorkomen.

Matrassen reinigen bij stomerij​

Het matras kun je niet zo maar even in de wasmachine stopen. Ook breng je zelf niet even het te reinigen matras naar een stomerij. Toch kan je een matras intensief laten reinigen.

Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid om een matras te laten reinigen door een stomerij. Het matras wordt bijvoorbeeld door het bedrijf opgehaald en vervolgens professioneel gereinigd. Met een behandeling die een diepe reiniging geeft en de huisstofmijt dood.

Of het bedrijf maakt gebruik van een professionele apparatuur waarmee het bij jouw thuis komt. Hiervoor zijn er draagbare reinigingssystemen beschikbaar. Matrassen worden diep gereinigd. Door het kloppen wordt al veel vuil en stof uit je matras gehaald. Dit wordt zorgvuldig opgevangen zodat het zich niet in de slaapkamer verspreid.

​Bij het reinigen van het matras wordt vaak ook een UV licht gebruikt. De UV-C straling moet de organismen in het matras doden en voorkomen dat deze zich uitbreiden. Deze techniek wordt ook gebruikt in ziekenhuizen en is niet schadelijk voor het matras. De professionele bedrijven geven aan dat ze bijna alle organismen kunnen verwijderen.

Na de UV straling volgt meestal reiniging met stoom. Als stoom met een lage water uitstoot wordt gebruikt is het gereinigde matras meestal dezelfde dag weer te gebruiken. Het gebruik van stoom wordt ook wel een natte behandeling genoemd.

De laatste stap in de behandeling van een matras door een stomerij is meestal een spray. Deze sprays zijn vaak biologisch afbreekbaar. De leveranciers geven aan dat de spray niet schadelijk is voor mensen en/of dieren.

Waar matras reinigen stomerij​

Je kunt een matras via stoom door verschillende professionele bedrijven laten reinigen. Hieronder een overzicht van een aantal bedrijven:

  • Dokterbed, binnen 30 minuten matras volledig schoon, door heel Nederland
  • Matras Stomerij, professioneel reinigen van matras, ruim 10 jaar ervaring

Bezoek de websites van de genoemde bedrijven voor een actueel overzicht van de tarieven per te reinigen matras en/of boxsprings. Ook kan het zijn dat er voorrij kosten worden gerekend.

Meer informatie van Matras en Bed

Spray tegen huisstofmijt voor extra reinigingBij het reinigen van matrassen kun je ook een spray tegen huisstofmijt gebruiken. Tegen de vervelende organismen die in het matras zitten. Huisstofmijt leeft van de huidschilfers en heeft een perfect leefklimaat in donker en vochtige matrassen. Welke spray kun je kopen tegen huisstofmijt. Kun je deze zelf gebruiken of heb je professionele hulp nodig?Lees verder

Je matras reinigen bij stomerij waarop letten?Je hebt vlekken op je matras. Je wilt dit matras laten reinigen. Maar dit liever niet zelf doen. Kan je een matras laten reinigen bij een stomerij? Maar hoe krijg je het matras dan bij een stomerij en welke behandelingen zijn er mogelijk. Kun je alleen een matras laten reinigen of ook een complete boxspring? Wat zijn de mogelijkheden bij matras reinigen en waarom is dit noodzakelijk.Lees verder

Hoe kies je het juiste bed?Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Een nacht slecht slapen kan je nog wel aan, als het meerdere nachten achter elkaar niet goed lukt ga je dat al snel merken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je alerter, vrolijker en energieker voelt. Er zijn meerdere redenen waarom je niet goed zou kunnen slapen. Ziekte, stress of een slecht bed zijn maar een aantal voorbeelden. Lees verder

De informatie over Matras reinigen bij Stomerij op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2022)

  • Updated 24 september 2023
  • Nieuws